top of page

Search Results

78 items found for ""

  • Recipes1

    Heading 6 Heading 6 FOOD RECIPES Filter Beef Bullar Chicken Chili Curry Glögg Halloumi Japanese Jul Lime Mexican Pepper Persian Risotto Saffran Saffron Sauce Sprit Steak Stew Swedish Vegetables Vegetarian Vin Number of recipes found: 14 Halloumi med granatäpple ​ Curry Udon カレーうどん ​ Yakiniku sauce ​ Spicy Beef and Bell Pepper Stir-Fry Spicy and easy to make! Chicken Chaat ​ Saffranrisotto ​ Persisk kycklinggryta ​ Instant Pot Carne Asada ​ Sukiyaki Recipe (Frederiks) Mitt egna förfinade recept. Freddas grymma saffransbullar Mitt egna recept Frederiks starkvinsglögg Starkt och mycket farligt 😉 Jag tycker dock att denna glögg är lite för stark, men alla har olika smak… köttbullar i citronsky (fredde special) ​

  • Routes

    57 57 Filter by Distance 35 136.5 238 339.5 441 542.5 644 745.5 847 948.5 1050 1151.5 1253 1354.5 1456 1557.5 1659 1760.5 1862 1963.5 2065 Filter by Surface All Gravel Paved CYCLING ROUTS Filter Routs listing: 57 Frederik Leksell Publisher: 0-L Pålamalm, Västerby, Sorunda K:a, Ösmo, Årsta Havsbad Spårvägen CF rutt Surface: Paved View map Distance /km: 103 GPX Elevation /m: 866 Frederik Leksell Publisher: Bikepacking Grvl edt etapp 2 - Sandslån - Sundsvall Kunde inte bifoga kartan så laddda ner GPX Surface: Gravel View map Distance /km: 136 GPX Elevation /m: 1808 Frederik Leksell Publisher: Fruängen, kungens kurva, Bornsjön, Hallunda, Huddinge Lätt rutt utan för mcyket backar Surface: Paved View map Distance /km: 65 GPX Elevation /m: 592 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Långbro - Bornsjön and back ​ Surface: Gravel View map Distance /km: 54 GPX Elevation /m: 601 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Mälarhöjdens ridskola - Bornsjön & tillbaka ​ Surface: Gravel View map Distance /km: 35 GPX Elevation /m: 379 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Secret Tour of Huddinge ​ Surface: Gravel View map Distance /km: 35 GPX Elevation /m: 343 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Södermalm – Gladö – Södertälje - Lida - Ånesta - Gamla stan 70% grus. Fika vid Svens hembageri Surface: Gravel View map Distance /km: 113 GPX Elevation /m: 1290 Frederik Leksell Publisher: Gravel- Farsta -> Gnesta - 142km Delar av vägen har ändrats, men kul med äventyr Surface: Gravel View map Distance /km: 143 GPX Elevation /m: 1610 Frederik Leksell Publisher: Huddinge - Nyköping ToR ​ Surface: Paved View map Distance /km: 218 GPX Elevation /m: 1887 Frederik Leksell Publisher: Lasso runt Bjornsjön En enkel favorit Surface: Paved View map Distance /km: 64 GPX Elevation /m: 620 Frederik Leksell Publisher: Bikepacking Gravel edt etapp 1 Umeå - Sandslån Kunde inte bifoga kartan så laddda ner GPX Surface: Gravel View map Distance /km: 205 GPX Elevation /m: 2233 Frederik Leksell Publisher: D01M - Ekerö - Adelsö & Fika - Färingsö - Ekerö Dubbelfärga med fika på Adelsö Surface: Paved View map Distance /km: 133 GPX Elevation /m: 1089 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Gamla Sockenvägen-Segersängsvägen-Trollstavägen ​ Surface: Gravel View map Distance /km: 88 GPX Elevation /m: 921 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Långbro - Flottsbro - Bornsjön - Mälarkust - Lånbro Topp! Surface: Gravel View map Distance /km: 87 GPX Elevation /m: 914 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Norrortsgrus Kunde inte bifoga kartan så laddda ner GPX Surface: Gravel View map Distance /km: 97 GPX Elevation /m: 781 Frederik Leksell Publisher: Gravel - Storskogsslingan-Dalarövägen-Gamla Sockenvägen ​ Surface: Gravel View map Distance /km: 100 GPX Elevation /m: 1117 Frederik Leksell Publisher: Gravel 50% - Runt Lidingö Typ bara Gravel runt Lidingö Surface: Gravel View map Distance /km: 73 GPX Elevation /m: 882 Frederik Leksell Publisher: Gravel- Värmdö-01 Supernice gravelrunda Surface: Gravel View map Distance /km: 54 GPX Elevation /m: 575 Frederik Leksell Publisher: Huddinge-Pålamalm-Västerby-Nynäshamn-Gamla Nynäsvägen-Lännavägen Huddinge ner till Nynäshamn och tillbaka. Bra cykelvägar för att cykla i grupp Surface: Paved View map Distance /km: 118 GPX Elevation /m: 1112 Frederik Leksell Publisher: Le10 - Start/slut i Åkersberga. Norrtälje, Grisslehamn, Östhammar, Rimbo Långtur Surface: Paved View map Distance /km: 264 GPX Elevation /m: 1701 Load more routes

  • Curry Udon カレーうどん

    < Back Curry Udon カレーうどん Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: ​ About the Recipe ​ Ingredients ½ onion (5.7 oz or 162 g) 2 green onions/scallions (finely chopped) 1 Tbsp neutral-flavored oil (vegetable, canola, etc) 6 oz thinly sliced pork loin (170 g; Or use your choice of protein; cut into small pieces) 1 Tbsp sake 3 cups dashi (720 ml) 2 cubes Japanese curry roux (Roughly 2 oz or 50 g total. You can make homemade Japanese curry roux.) 2 tsp soy sauce 2 servings udon noodles (6.3 oz/180 g dry udon noodles; 1.1 lb/500 g frozen/boiled udon noodles) Preparation Gather all the ingredients. For curry roux, you will need to break into cubes and use 2 pieces. Prepare dashi with your preferred method, if you haven't made yet. Thinly slice the onion and green onions. In a medium pot (I used a 2.75 QT Staub), heat oil on medium heat and add the onion. Saute the onion for 2-3 minutes, and then add the meat. Cook the meat until almost no longer pink and add sake. Add dashi and cover with the lid. Reduce the heat to medium-low and cook for 5 minutes. When simmering, skim off the scum and fat from the stock and continue to cook. Meanwhile, start boiling a large pot of water for udon. After 5 minutes, turn off the heat. Put the cube of the curry roux in a ladle, letting dissolve one cube at a time (We'll use 2 cubes total). With chopsticks or spoon, let the roux dissolves completely in a ladle, before releasing it to the soup. Tip: You don't want to eat a chunk of undissolved curry roux, so take your time to dissolve the roux completely. Add soy sauce and mix well. Turn off the heat and cover the lid to keep it warm. When water is boiling, cook your udon noodles according to the package instruction (For this Sanuki Udon, cook frozen noodles in boiling water for 1 minute). Drain the noodles and divide into two bowls. Pour the curry over the udon noodles. Top with green onion and serve immediately. Previous Next

  • T0-N KORT

    < Back Publisher: Frederik Leksell T0-N KORT Spårvägen CF rutt Previous Surface: Paved Distance /km: 64 Elevation /m: 584 GPX Next

  • Recipes1

    Heading 6 Heading 6 FOOD RECIPES Filter Beef Bullar Chicken Chili Curry Glögg Halloumi Japanese Jul Lime Mexican Pepper Persian Risotto Saffran Saffron Sauce Sprit Steak Stew Swedish Vegetables Vegetarian Vin Number of recipes found: 14 Halloumi med granatäpple ​ Curry Udon カレーうどん ​ Yakiniku sauce ​ Spicy Beef and Bell Pepper Stir-Fry Spicy and easy to make! Chicken Chaat ​ Saffranrisotto ​ Persisk kycklinggryta ​ Instant Pot Carne Asada ​ Sukiyaki Recipe (Frederiks) Mitt egna förfinade recept. Freddas grymma saffransbullar Mitt egna recept Frederiks starkvinsglögg Starkt och mycket farligt 😉 Jag tycker dock att denna glögg är lite för stark, men alla har olika smak… köttbullar i citronsky (fredde special) ​

  • Instant Pot Carne Asada

    < Back Instant Pot Carne Asada Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: ​ About the Recipe ​ Ingredients 2 pounds skirt steak (or flank steak) 1 large red onion (divided use) 1 lime (juiced) 1 lemon (juiced) 1 tablespoon chili powder 1 tablespoon brown sugar (or honey) 1 1/2 teaspoons garlic powder (or 3 or 4 cloves minced garlic) 1 teaspoon oregano 1/2 teaspoon ground cumin 3/4 teaspoon kosher salt 1/2 teaspoon ground black pepper 3/4 cup beef stock (unsalted or low sodium) Optional: 1/2 teaspoon crushed red pepper flakes (or to taste) For the Pico de Gallo: 4 plum tomatoes 1 jalapeno pepper 2 limes (juiced) 1/4 cup cilantro leaves (or to taste) Kosher salt (to taste) Ground black pepper (to taste) Optional: shredded cheese (or crumbled) Optional: 1 avocado (or guacamole) Corn tortillas (or flour) Preparation Gather the ingredients. Slice the steak— across the grain —into strips. Peel the onion and cut it in half lengthwise. Slice half of the onion thinly. Chop the other half. Set the chopped onion aside for the salsa: juice one lime and the lemon. In a non-reactive bowl or the Instant Pot inner pot, combine the steak strips, sliced onion, and the lime and lemon juice. Add the chili powder, brown sugar, garlic powder, oregano, cumin, 3/4 teaspoon of salt, 1/2 teaspoon of black pepper, and the beef stock. If desired, add about 1/2 teaspoon of crushed red pepper flakes. Mix well and let stand at room temperature for 15 to 20 minutes or cover and refrigerate for up to 2 hours. Core and dice the plum tomatoes. Remove the stem and seeds from the jalapeno pepper and mince. Juice the two limes and chop the cilantro. In a medium bowl, combine the reserved chopped red onions with the tomatoes, jalapeno pepper, and cilantro. Add the lime juice from the two limes; toss to combine. Add kosher salt and pepper, to taste. Cover and refrigerate the pico de gallo until serving time. Put the marinated beef and marinade in the Instant Pot. Cover the pot and secure the lid. Make sure the steam release valve is turned to the sealing position. Choose manual or pressure cook, high pressure, and set the time for 6 minutes. When the time is up, allow natural release for 15 minutes. Carefully turn the steam release valve to venting to release the remaining pressure. Drain the beef. Assemble the tacos with corn or flour tortillas, beef, and pico de gallo salsa, along with shredded or crumbled cheese and slices of avocado, if using. Enjoy! Previous Next

  • Yakiniku sauce

    < Back Yakiniku sauce Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: ​ About the Recipe ​ Ingredients 2 Tbsp sake 2 Tbsp mirin 1 tsp sugar ½ tsp rice vinegar 3 Tbsp soy sauce ½ tsp miso ¼ tsp katsuobushi (dried bonito flakes) (Lite Grönsaks dashi funkar oxå) ⅛ apple (I used a fuji apple) 2 tsp toasted white sesame seeds Preparation Gather all the ingredients. Add sake, mirin, sugar, rice vinegar, soy sauce, miso, katsuobushi, and simmer for 1 ½ minutes. Strain the sauce. Add the sesame seeds and grated apple and ready to use. I recommend letting the sauce sit for half day or overnight in the refrigerator for melding all the flavors together. Previous Next

  • Persisk kycklinggryta

    < Back Persisk kycklinggryta Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: 4 About the Recipe ​ Ingredients 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Preparation Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Riv av det yttersta skalet från limen och pressa ur juicen. Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i lök och vitlök och bryn med några minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran och 1 msk limejuice (för 4 port). Låt puttra under lock ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, d.v.s. att köttsaften är klar utan rosa inslag eller att innertemperaturen är ca 80°C. Tillsätt limeskalet och smaka ev. av med mer salt, peppar och limejuice. Strimla bladpersiljan och plocka ur granatäppelkärnorna. Strö persilja och granatäpple över grytan. Till servering: Servera kycklinggrytan med bulgur och aubergine. Previous Next

  • Halloumi med granatäpple

    < Back Halloumi med granatäpple Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: ​ About the Recipe ​ Ingredients 250g Halloumiost 1 msk olivolja svartpeppar 1 granatäpple Preparation Skär osten i 10 stavar Sätt på stekpannan och häll i oljan, låt den bli varm. Stek osten på båda sidor tills den bil gyllenbrun och peppra Lägg upp osten på ett fat och skär granatäpplet på mitten och karva ut kärnorna över osten. Du kan hälla saften runt om på fatet. Previous Next

  • Saffranrisotto

    < Back Saffranrisotto Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: ​ About the Recipe Det finns många olika rissorter som passar bra till risotto. Arborio riset är det vanligaste italienska risottoriset men kanske inte det godaste. Prova gärna ett annat ris om ni har möjlighet, t.ex. Carnaroli, Baldo eller Vialone. Originalreceptet innehåller smält oxmärg men den kan uteslutas. Om oxmärgen utesluts tillsätt lite mer smör. Ingredients 400 gr (ca 5 dl) risottoris 1,5 l grönsaksbuljong 30 gr oxmärg, smält och silad 1 stor gul lök 60 gr parmesanost på bit (ca 2 dl riven) 70 smör 1 tsk saffran 1/2 krm socker 1 dl vitt vin salt Preparation Förbered buljongen. Gör en egen grönsaksbuljong (se recept grönsaksbuljong) eller använd buljongtärning (helst utan mononatriumglutamat). Buljongen ska sjuda under hela koktiden och tillsättas i risotton slevvis. Finhacka löken. Smält ca 25 gr smör i en liten kastrull och fräs löken på svag värme tills den är mjukt (ca 10 min). Löken får ej brännas, tillsätt lite vatten om det behövs. Stöt saffran och socker i en mortel. Smält ca 25 gr smör i en stor tjockbottnad kastrull (eller teflongryta). Smält samtidigt oxmärgen separat i en liten gryta sila ner den i det smälta smöret. Höj värmen tillsätt riset och stek väl under omrörning tills riset blivit lite genomskinligt. Häll på vinet och låt evaporera. Sänk värmen och häll på ca 2 soppslevar (2 dl) varm buljong och låt buljongen koka in i riset. Tillsätt löken, salta (ej för mycket, tänk på att buljongen och parmesanosten är salta) och häll på ytterligare 2 soppslevar buljong, rör om och låt buljongen koka in. Blanda all saffran med lite buljong i soppsleven och blanda ner blandningen i risotton. Fortsätt att hälla på ca 2 soppslevar buljong åt gången tills risotton är klar (ca 16-20 min). Rör om ordentligt varje gång ni häller på ny buljong så att inte riset fastnar på botten. När risotton är färdigkokt dvs. har en krämig konsistens och riset är al dente , stäng av värmen och dela resten av smöret och fördela det över risotton. Strö över den rivna parmesanosten och låt risotton vila under lock i några minuter tills smöret smält. Blanda väl och servera genast. Previous Next

  • köttbullar i citronsky (fredde special)

    < Back köttbullar i citronsky (fredde special) Prep Time: ​ Cook Time: ​ Serves: ​ About the Recipe De toscanska köttbullarna har i regel en avlång form. Man brukar fritera dem i olja eller så kokar man dem i tomatsås. Detta är min favvo, så gör precis som receptet för att inte sumpa det! Ingredients 600 gr nötfärs 100 gr parmesanost på bit (ca 2 dl riven) 1 ägg 2 vitlöksklyftor (tre om du vill ha lite mer styrka) 2 msk finhackad slätbladig persilja. (jag brukar ta 4 msk och MYCKET fint hackat!) 1 citron (eller 2-3 st skulle jag använda för att få fram smaken bra) 3 msk olivolja extra vergine (lite mer i pannan gör det godare) 30 gr smör mjöl 2 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Preparation Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan och riv parmesanosten. Blanda köttfärsen med vitlök, persilja, ägg, parmesanost, salt och peppar i en skål. Låt blandningen stå och “ta smak” i ca 1 tim. Forma avlånga köttbullar (ca 24 stycken) och rulla dem i lite vetemjöl (slå av överflödigt mjöl). Stek köttbullarna i smöret och olivoljan i en stor stekpanna under lock på svag värme i ca 30 min. Vänd dem ofta. Till sist pressa citronen och häll saften över köttbullarna. Höj värmen, när skyn kokat upp igen är köttbullarna klara. Previous Next

  • Sukiyaki Recipe (Frederiks)

    < Back Sukiyaki Recipe (Frederiks) Prep Time: 1h Cook Time: 30min Serves: 4 About the Recipe Till detta recept behöver man tillgång till en affär som har japanska specialiteter. För dig som bor i Stockholm kan Japanska Torget på Tegnérgatan 6 rekommenderas. www.japanskatorget.com Ingredients 600-1000 gram entrecôte, väl marmorerad. (I så tunna skivor som möjligt, be charkpersonalen om hjälp “två dagar brukar det ta för dem”). 1-2 påsar (beroende av storlek) shirataki eller två påsar glasnudlar, (shiratake är en sorts groddar). 2 paket färdig tofu eller yakitofu, (tofu är pressade soyabönor). 8-10 stycken shiitake svampar (skogschampinjoner fungerar bra också). 1 huvud salladskål. 4 Morötter 2 Gula lökar 4 ägg. 1 purjolök. 4 port “japanskt” ris. Preparation Sukiyakibuljong Du kan behöva mixa lite med Soya och Sake för att få just din smak, inget är skrivet i sten. Jag har testat lite olika sätt att göra detta, se nedan. “ western style Sukiyaki” enligt japanskt recept “Min favvo” 1dl japansk soya 2dl Sake Sedan allt mellan 1/2 till 4 matskedar socker, beronde å hur du själv tycker. Enligt vissa i Japan: 2dl japansk soya 1dl Sake Sedan allt mellan 1/2 till 4 matskedar socker, beronde å hur du själv tycker. Enligt “Svensson Japan” 4dl deciliter vatten. 2dl deciliter japansk soya. 1dl Mirin. Koka riset. ( Se hur här ) Koka shirataki tills de är mjuka och skölj dem i kallt vatten ordentligt inna du lägger dem i en skål. Skär entrecôten (eller, be att få den skuren i butiken) i lövtunna skivor . Skölj grönsakerna och skär salladskålen i stora bitar. Skär purjolöken i strimlor, inte för små. Skär den gula löken i runda strimlor. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär bort fötterna på shiitakisvamparna. Skär tofun i lite större bitar. Vispa ihop Sukiyakibuljong. Koka upp såsen i en gryta på en liten bordsgasspis. Servera med en skål kokt ris och en skål med ett uppvispat rått ägg per person. Kött och grönsaker doppas först i den heta buljongen, därefter i det uppvispade ägget. Previous Next

bottom of page