About the Recipe
Ingredients
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 g saffran
1 knippe bladpersilja
1 granatäpple
Preparation
Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Riv av det yttersta skalet från limen och pressa ur juicen.
Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i lök och vitlök och bryn med några minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran och 1 msk limejuice (för 4 port). Låt puttra under lock ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, d.v.s. att köttsaften är klar utan rosa inslag eller att innertemperaturen är ca 80°C.
Tillsätt limeskalet och smaka ev. av med mer salt, peppar och limejuice. Strimla bladpersiljan och plocka ur granatäppelkärnorna. Strö persilja och granatäpple över grytan.
Till servering:Â Servera kycklinggrytan med bulgur och aubergine.Â