top of page

Persisk kycklinggryta

Prep Time:

Cook Time:

Serves:

4

About the Recipe

Ingredients

  • 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)


  • 3 gula lökar


  • 2 vitlöksklyftor


  • 2 lime


  • 2 msk olja


  • 1 tsk spiskummin


  • 1 tsk salt


  • 1 krm peppar


  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)


  • 1/2 g saffran


  • 1 knippe bladpersilja


  • 1 granatäpple

Preparation

  1. Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Riv av det yttersta skalet från limen och pressa ur juicen.


  2. Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i lök och vitlök och bryn med några minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran och 1 msk limejuice (för 4 port). Låt puttra under lock ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, d.v.s. att köttsaften är klar utan rosa inslag eller att innertemperaturen är ca 80°C.


  3. Tillsätt limeskalet och smaka ev. av med mer salt, peppar och limejuice. Strimla bladpersiljan och plocka ur granatäppelkärnorna. Strö persilja och granatäpple över grytan.


  4. Till servering: Servera kycklinggrytan med bulgur och aubergine. 

bottom of page