About the Recipe
Starkt och mycket farligt 😉 Jag tycker dock att denna glögg är lite för stark, men alla har olika smak…
OBS! Det tar två veckor att göra detta recept!
Ingredients
Essens:
Essens: 300 ml Rent brännvin
10 gram kryddnejlika (hela)
10 gram kardemumma (hela)
10 gram ingefära (Torkad)
10 gram kanelstänger
1/2 vaniljstång
1 riven citron (det gula på skalet)
5 pomeransskal (Torkade)
Stomme:
0.75 liter liter vatten
800 gram strösocker
150 cl rödvin (ett lätt vin, inte tunga sträva)
75 cl Rent brännvin
Preparation
Gör Essens:
Ta fram en glasburk med lock.
Häll i 300 ml brännvin
Stöt kryddnejlikor, kardemumma och kanelstänger ordentligt.
Mosa ingefäran med en knivsida mot skärbrädan (Pomeransskalen kan var som dom är)
Riv citronskalet rakt ner i glasburken med brännvin.
Häll i alla kryddorna i glasburken
Sätt på locket på burken och låt den stå i två veckor. Skaka på burken en gång om dagen.
Gör klart Glöggen
Filtrera essens i kaffefilter (obs! detta tar ett par timmar).
Ta samtliga kryddor som ligger kvar och kläm ut den sista saften ur dem i filtret. (låt det filtreras…)
Ta fram en kastrull och häll i 800 gram socker och 0.75 liter vatten
Koka vattnet med sockret försiktigt tills det börjar bli lite tjockare. (låt det svalna)
Ta fram en skål eller annan stor behållare som kan hålla 4.5 liter
Blanda Essens, sockerlaget, vin och brännvin (rör om).