top of page
About the Recipe
Ingredients
50g färsk jäst
150gr smör
3 påsar saffran (1,5g)
1,5dl socker
5dl mjölk
2.5dl naturell kvarg
0,5 tsk salt
2 ägg (1 ska i smeten)
1msk vaniljpulver
15-17dl vetemjöl
Preparation
Lägg saffran i en mortel med 1 msk socker och mortla det lite
Smält smöret i en kastrull och häll på all mjölk.
Lägg jästen i en bunke och häll på smöret/mjölken och rör ut det.
Häll i vaniljpulver, 1 ägg, socker, saffran och salt och rör det slätt
Häll på lite mjöl i teget till smeten blir len och fin. Inte för torr, utan på snudd att vara kletig
Låt degen jäsa i 45min
Gör din bullar
Jäs dem på en plåt i 30min
Sätt ugnen på 250 grader
Grädda bullarna tills de ser fina ut, testa med en pick så de inte blir för degiga.
bottom of page