top of page

Freddas grymma saffransbullar

Prep Time:

2h

Cook Time:

Serves:

6

About the Recipe

Ingredients

  • 50g färsk jäst

  • 150gr smör

  • 3 pÃ¥sar saffran (1,5g)

  • 1,5dl socker

  • 5dl mjölk

  • 2.5dl naturell kvarg

  • 0,5 tsk salt

  • 2 ägg (1 ska i smeten)

  • 1msk vaniljpulver

  • 15-17dl vetemjöl

Preparation

  1. Lägg saffran i en mortel med 1 msk socker och mortla det lite

  2. Smält smöret i en kastrull och häll på all mjölk.

  3. Lägg jästen i en bunke och häll på smöret/mjölken och rör ut det.

  4. Häll i vaniljpulver, 1 ägg,  socker, saffran och salt och rör det slätt

  5. Häll på lite mjöl i teget till smeten blir len och fin. Inte för torr, utan på snudd att vara kletig

  6. Låt degen jäsa i 45min

  7. Gör din bullar

  8. Jäs dem på en plåt i 30min

  9. Sätt ugnen på 250 grader

  10. Grädda bullarna tills de ser fina ut, testa med en pick så de inte blir för degiga.

bottom of page