top of page

Vegetarisk Chiliconcarne

Prep Time:

Cook Time:

Serves:

4

About the Recipe

Ingredients

Ingredienser


  • 1 stor aubergine (ca 450 g)

  • 1 msk olivolja

  • 1 röd paprika, fintärnad

  • 1 gul lök, hackad

  • 1 vitlöksklyfta, finriven

  • 1 msk tomatpuré

  • 0.5 msk spiskummin

  • 0.5 msk paprikapulver

  • 0.5 tsk chiliflakes

  • 500 g krossade tomater

  • 3 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 400 g cannellinibönor avsköljda, på burk

  • 1 msk honung

  • 0.5 msk vinäger

  • salt och svartpeppar

  • 0.5 tsk salt


Till servering:

  • 1 kruka koriander eller persilja

Preparation

  1. Riv auberginen grovt och strö över salt.

  2. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter.

  3. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor.

  4. Stek ytterligare 3 min.

  5. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning.

  6. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  7. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.

  8. Servera med färsk koriander och ett gott bröd.

bottom of page