About the Recipe
Ingredients
Ingredienser
1 stor aubergine (ca 450 g)
1 msk olivolja
1 röd paprika, fintärnad
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk tomatpuré
0.5 msk spiskummin
0.5 msk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g cannellinibönor avsköljda, på burk
1 msk honung
0.5 msk vinäger
salt och svartpeppar
0.5 tsk salt
Till servering:
1 kruka koriander eller persilja
Preparation
Riv auberginen grovt och strö över salt.
Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter.
Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor.
Stek ytterligare 3 min.
Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning.
LÃ¥t sjuda under lock ca 10 min.
Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
Servera med färsk koriander och ett gott bröd.