About the Recipe
Super gott och nyttigt knäckebröd.
Jag hade ca 5 stora nypor med havssalt och var tvungen att ha i lite vanligt salt oxå. Smaksak hur mycket salt man vill ha, men jag gillar det salt.
Experimenterade oxå med en deg och hade i ett halvt kryddmått med torkad och finhackad Carolina Reaper. Blev inte starkt utan bara lite hett, riktigt bra.
Ingredients
4dl Majsmjöl
1dl Linfrön
2dl Solrosfrön
1dl rostade pumpafrön
1dl sesamfrön (svarta eller vita)
1dl rapsolja (1/2 dl olivolja)
5dl kokande vatten
Havssalt
Timjan eller rosmarin
Preparation
Sätt på ugnen på 175 grader (Varmluft)
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Bred ut ca 1/3 på en ugnsplåt med bakpapper på
Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut degen jämt och dra av det översta bakpappret. Viktigt att de blir lika tunna som fröna, så bara ca 2-3mm tjocka.
Skär i degen så du får 12st delar/skivor
Grädda i nedre delan av ugnen i ca 25 min tills de blir lätt brända.