top of page

Majskäcke

Prep Time:

10min

Cook Time:

30min

Serves:

36 skivor

About the Recipe

Super gott och nyttigt knäckebröd.
Jag hade ca 5 stora nypor med havssalt och var tvungen att ha i lite vanligt salt oxå. Smaksak hur mycket salt man vill ha, men jag gillar det salt.

Experimenterade oxå med en deg och hade i ett halvt kryddmått med torkad och finhackad Carolina Reaper. Blev inte starkt utan bara lite hett, riktigt bra.

Ingredients

  • 4dl Majsmjöl

  • 1dl Linfrön

  • 2dl Solrosfrön

  • 1dl rostade pumpafrön

  • 1dl sesamfrön (svarta eller vita)

  • 1dl rapsolja (1/2 dl olivolja)

  • 5dl kokande vatten

  • Havssalt

  • Timjan eller rosmarin

Preparation

  1. Sätt på ugnen på 175 grader (Varmluft)

  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.

  3. Bred ut ca 1/3 på en ugnsplåt med bakpapper på

  4. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut degen jämt och dra av det översta bakpappret. Viktigt att de blir lika tunna som fröna, så bara ca 2-3mm tjocka.

  5. Skär i degen så du får 12st delar/skivor


  6. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 25 min tills de blir lätt brända.

bottom of page