En stekt sallad på lite Japanskt vis

En stekt sallad på lite Japanskt vis

Jag är inte vegetarian eller vegan, snarare tvärt om. Men jag har valt att köra två veckor där jag bara äter sallad, bönor, ja allt grönt helt enkelt.

Tycker jag fick till denna enkla rätt på ett bra sätt, så delar receptet.

Ingredienser

  • 4st champinjoner eller skogschampinjoner (gärna fler, dom blir god som bara den)
  • En halv zucchini
  • Några sparrisar
  • En matsked hackade sesamfrön
  • Ca 1 msk Mirin 
  • Ca 1 msk japansk soja
  • En halv matsked rinnande grönsaksbuljong (har får ni nog avgöra hur mycket baserat på vad ni har för sort hemma)

Enkelt att laga

  1. Skär några skåror i champinjonerna så att de går isär snyggt
  2. Skär zucchinin i skivor (ca 5mm) och skär några skåror ut mot kanten på dem
  3. Skär sparisen i ca 3 lika långa delar
  4. Stek allt ihop på rätt hög värme tills champinjonerna blivit mjuka och sparrisen lite brunbränd. (kan använda lite olja i botten på pannan)
  5. Blanda i Soja, Mirin, buljong och sesamfrön och rör om allt ordentligt.

Är varmt eller kallt

Kommentera gärna vad ni tycker eller om ni har några egna knep/varianter på detta :-)

Min nya godare köttfärssås