Siciliansk pizza

Till Degen

  • 400 g Mjöl

  • 100 g Durumvetemjöl

  • 3-4 gram torrjäst (Behöver Revideras)

  • 3.2 dl vatten

  • 2 matskedar olivolja

  • 2 teskedar havssalt

På Pizzan

  • 320 ml passerade tomater (hitta gärna märket Mutti)

  • Origano

  • Olivolja

  • Havssalt

  • Svarta och gröna oliver

  • Mozarella

Du kan ha på vad du vill, mina barn brukar gilla skinka, salami osv.

Gör degen

  1. Häll alla ingredienser förutom jäst i en skål

  2. Blanda ner jästen i ett lite glas med vatten (1dl) så den smälter

  3. Häll ner jästen och 2.2 dl vatten i skålen och rör om/knåda den ordentligt.

  4. Låt degen stå i 30 min (med handduk över)

  5. Knåda den igen och sedan låt den stå i 3-4 timmar i skålen med en handduk över

Gör pizzan

  1. Sätt ugnen på 250 grader

  2. Ta degen och försiktigt häll ut den i en smörad stor stekpanna (som kan vara i ungen) eller ugnsplåt.

  3. Knåda varsamt ut den men gör den inte för tun, du vill att pizzan ska bli ca 1-1,5 cm tjock när den är klar.

  4. Skär upp mozarrellan och lägg den i en skål

  5. Häll på lite olivolja och salt

  6. Tryck ner oliver och annat som du vill ha på pizzan (låt det inte bara ligga rakt på utan tryck ner det lite)

  7. Stoppa in pizzan i ugnen och grädda den till den börjar få en fin färg (ca 12min).

  8. Ta ut pizzan och häll på Mozarellan

  9. Stoppa in pizzan och grädda i ca 4min tills mozarellan har smält helt

  10. Servera!

En stekt sallad på lite Japanskt vis

En stekt sallad på lite Japanskt vis