OMG! Lammfärsbullar



Detta är mitt senaste recept och som alltid när jag gör något nytt så finns det möjlighet till förbättring, men detta recept är OMG-Gott! Balansen mellan kryddor och lammfärs blev perfekt. (Förbered tidigt på dagen, tar minst 4 timmar att få in smakerna.)

För 4 pers

  • 500g lammfärs
  • 1 1/2 msk fint hackad vitlök
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/3 msk malen svartpeppar
  • 1/3 msk spiskummin
  • Äggvitan från ett ägg
  • 4st Romansalladsblad
  • 2 st Tomater
  • Ekologisk vit/gul bönpasta
  • 2 st Lime
  • Olivolja

Blanda lammfärsen, kryddorna (ink persilja och pepparrot) och ägget noga i en skål. Lägg blandningen i en påse/skål med lock och stoppa den i kylen i minst 4 timmar.

Forma lite avlånga bullar (se bild nedan) och stek dem i rikligt med olivolja på mellanvärme. Låt dem bli precis genomstekta, var för siktig, du vill ha saftiga bullar, inte torra!

Gör lite bönpasta som du serverar till lammfärsbullarna, glöm inte salt i vattnet. Skär även upp några tomater och lägg på talriken.

Servera lammbullarna på ett blad av romansallad, pressa lite (inte för mycket) limesaft över bullarna och sedan lägg å lite riven pepparrot.

Lycka till och glöm inte skriva en kommentar om du gillar dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *