Bakad sötpotatis med keso och fetaoströra



1 sötpotatis
100-150 g keso (ca en halv liten burk)
Smulad fetaost, ca 1/4 paket
3-4 soltorkade tomater
Örtkrydda provencale (finns i frysdisken) eller andra valfria örter
Flingsalt
Svartpeppar
En bit röd lök

Gör så här: Tvätta sötpotatisen väl och stick hål med en gaffel runt hela potatisen. Lägg på en tallrik eller i en mikrosäker form och kör på full effekt i 10 min. Under tiden gör du fyllningen. Hacka soltorkade tomater och smula fetaosten och rör ihop tillsammans med keson. Smaksätt med örter, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt och stek på medelvärme tills den blivit mjuk och lite lätt brun, då blir den härligt söt och lite karamelliserad.

Ta ut potatisen (OBS – varmt!) och snitta den som ett kors så att man kan ”öppna” den. Lägg i fyllningen och toppa med rödlöken.

Näringsinnehåll:
Totalt: 460 kcal
Kolhydrater: 50%. Protein: 30%. Fett: 20%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *